Angels Sleeping 在線電子書 pdf 下載 txt下載 epub 下載 mobi 下載 2024


Angels Sleeping

簡體網頁||繁體網頁
Gottfried Helnwein 作者
Galerie Rudolfinum
譯者
2008.6 出版日期
0 頁數
0 價格
Board book
叢書系列
9788086443119 圖書編碼

Angels Sleeping 在線電子書 圖書標籤: Gottfried.Helnwein  鏡像依存  畫冊   


喜歡 Angels Sleeping 在線電子書 的讀者還喜歡




點擊這裡下載
    


想要找書就要到 圖書目錄大全
立刻按 ctrl+D收藏本頁
你會得到大驚喜!!

發表於2024-07-02

Angels Sleeping 在線電子書 epub 下載 mobi 下載 pdf 下載 txt 下載 2024

Angels Sleeping 在線電子書 epub 下載 pdf 下載 mobi 下載 txt 下載 2024

Angels Sleeping 在線電子書 pdf 下載 txt下載 epub 下載 mobi 下載 2024



Angels Sleeping 在線電子書 用戶評價

評分

評分

評分

評分

評分

Angels Sleeping 在線電子書 著者簡介

http://www.helnwein.com/


Angels Sleeping 在線電子書 著者簡介


Angels Sleeping 在線電子書 pdf 下載 txt下載 epub 下載 mobi 在線電子書下載

Angels Sleeping 在線電子書 圖書描述

VýstavaGottfried Helnwein - Angels Sleeping

12. 6. 2008 – 31. 8. 2008

Hlavička

velká galerie

Kurátor výstavy:Dr. Petr Nedoma

Výstava Angels Sleeping sleduje základní témata díla rakouského umělce Gottfrieda Helnweina (nar. 1948 ve Vídni). Autor se stal záhy pojmem v oblasti hyperrealistické malby, v zobrazení osamělého a zraňovaného člověka. Četné citáty z popkultury, fotograficky přesné detaily často monochromní, povrchově hladké, precizní malby navozují pocit podivné směsi důvěrně známého a jasně čitelného v kontrastu k tušené hrozbě, k nejasnému pocitu vyšinutí řádu, jež ohrožuje. Metafoře Helnweinova umění, i když často obsahuje rysy autoportrétu, dominuje obraz dítěte, které se obvykle nachází v mezním postavení, v krajně vypjaté situaci.

Celá výstava je rozčleněna do pěti oddílů, které - nikoliv chronologicky - představí podstatné momenty a témata Helnweinova díla s důrazem na převážně malířskou tvorbu posledních let. Úvodní skupinu tvoří autoportréty, včetně ikonického autoportrétu umělcovy tváře znetvořené obvazy a kovovými předměty, který je metaforou nemožnosti svobodného vyjádření v Rakousku 70. a 80. let. Nelítostný umělcův postoj k reliktům a reziduím nacistické minulosti jeho vlasti je rovněž námětem druhé skupiny děl. Těžištěm Helnweinovy tvorby je ovšem téma dítěte, jímž se systematicky zabývá v nejrůznějších polohách a uměleckých technikách od ranných kreseb až po současnost. Souboru obrazů s tímto námětem bude věnován největší prostor. Násilí na dětech v kontrastu s jejich pasivní vystaveností, bolestným údivem a nemožností se bránit světu dospělých, je v dalším oddíle, nazvaném poněkud ironicky Art in Amerika, posunuto do polohy dalšího tématu. Tím jsou vztahy bílé, často unifomované "většiny" k ostatním etnikům a menšinám zvláště ve Spojených státech. Závěrečná kapitola se dotýká, tentokrát výjimečně v podobě velkoformátových fotografií, tématu popkultury a jejích ikon. Ironické potréty punkového zpěváka Marilyna Mansona v masce myšáka Mickeyho nebo eventuelně v téměř kanonické póze sv. Terezie jsou výmluvným gestem a postojem hovořícím o potřebě osvobozování od nadvlády všudypřítomného konzumního kýče.

Kurátorem výstavy je ředitel Galerie Rudolfinum, Petr Nedoma, který na její koncepci úzce spolupracoval se samotným umělcem. Soubor vystavených děl je zapůjčen nejen z autorova majetku, ale také z řady veřejných a soukromých sbírek z Evropy a USA. K výstavě vydává Galerie Rudolfinum katalog s reprodukcemi všech vystavených děl a texty Petra Nedomy a Gottfrieda Helnweina, a to v české a anglické jazykové verzi. Doprovodné programy se budou úzce vztahovat nejen k dílu samotnému, ale především k tématům, kterými se zabývá, tedy k tématům reziduí nacistické ideologie v mentalitě a myšlení některých (nejen) západoevropských zemí a dále k tématu ohrožování dítěte ve vyspělých společnostech.

Angels Sleeping 在線電子書 下載 mobi epub pdf txt 在線電子書下載


想要找書就要到 圖書目錄大全
立刻按 ctrl+D收藏本頁
你會得到大驚喜!!

Angels Sleeping 在線電子書 讀後感

評分

評分

評分

評分

評分

類似圖書 點擊查看全場最低價

Angels Sleeping 在線電子書 pdf 下載 txt下載 epub 下載 mobi 下載 2024


分享鏈接





Angels Sleeping 在線電子書 相關圖書




本站所有內容均為互聯網搜索引擎提供的公開搜索信息,本站不存儲任何數據與內容,任何內容與數據均與本站無關,如有需要請聯繫相關搜索引擎包括但不限於百度google,bing,sogou

友情鏈接

© 2024 book.wenda123.org All Rights Reserved. 圖書目錄大全 版權所有